Általános szerződési feltételek

A BENEXIS Kft. Webáruház általános szerződési feltétele.
A BrigiPix WEBÁRUHÁZ fotorgráfiai webáruház a www.brigipix.com webcímen működik.
A webáruházat üzemelteti a BENEXIS Kft.

Egyéni ügyfelekkel és vállalati ügyfelekkel való kapcsolatnál a webáruház a következő bankszámlaszámot használja: CIB Bank
Webáruház bankszámlaszáma: 10700598-70221550-51100005
Levelezési és visszaküldési cím: info@brigipix.com

A webáruházzal a következőképpen lehet kapcsolatba lépni:
- írásban a fenti címen
- a webáruház weboldalán található „kapcsolat” címszó alatti űrlap kitöltésével,
- elektronikusan a webáruház e-mail címén: info@brigipix.com
- telefonon, a következő telefonszámokon: +36/304866616 hétfőtől-péntekig (kivéve munkaszüneti napokat 9.00 és 15.00 óra között.)

ÜGYFELEK
A webáruház ügyfele lehet egyéni vagy jogi személy ügyfél, továbbiakban: Ügyfél.
Egyéni Ügyfél kizárólag természetes személy lehet, aki teljes körű jogképességgel rendelkezik és a Fogyasztóvédelemről szóló jogszabályok értelmében fogyasztó.
A webáruház használata a következő minimális műszaki követelményekkel lehetséges:
- internet hozzáférés,
- mozilla firefox
- safari
- google chrome
- opera
- explorer web böngésző
- bekapcsolt JavaScript nyelvkezelés
- keretkezelés és
- css-stílusok kezelése,
- engedélyezett felugró ablakok,
- aktív e-mail cím,
- aktív telefonszám

Az Ügyfeleknek tilos illegális tartalmak küldése. A webáruház azonnal törölni fogja a webáruház weboldaláról az illegális tartalmakat.

ÜGYFÉLFIÓK
Az ügyfélfiók a webáruház weboldalán történő regisztrációt követően hozható létre. E célból az Ügyfél köteles megfelelő módon kitölteni a regisztrációs adatlapot, a következőket figyelembe véve: kötelező a személyi adatok megadása, beleértve a lakcímet, az e-mail cím megadása, amely egyben az Ügyfél azonosítója is, nyilatkozattétel a megfelelő mező megjelölésével, hogy az Ügyfél elolvasta a szabályzatot. Beleegyezés a megfelelő mező megjelölésével, hogy az Ügyfél hozzájárul ahhoz, hogy a személyi adatai bekerülnek a BrigiPix adatbázisába, valamint feldolgozásra és megosztásra kerülnek más jogalanyokkal, mint pl. futárcég, pénzintézet, kizárólag a szolgáltatás teljesítése körében. Beleegyezés a megfelelő mező megjelölésével az Ügyfél hozzájárul ahhoz, hogy a BrigiPix felhasználhatja, közzéteheti az Ügyfél által a weboldalon közzétett véleményét, értékelését, megjegyzését. Regisztráció folyamán az Ügyfél a megfelelő mező megjelölésével hozzájárul ahhoz, hogy az elektronikusan nyújtott szolgáltatásokról 2001. évi CVII tv. értelmében kereskedelmi információt kap.
Ügyfélfiók létrehozása lehetővé teszi a megrendelés-státusz ellenőrzését a webáruház weboldalán, és lehetővé teszi, hogy az Ügyfél közzé tegye véleményét, értékelését, megjegyzését a webáruház weboldalán. Az Ügyfél bármikor módosíthatja az ügyfélfiókba bevitt adatait, vagy törölheti az ügyfélfiókot az ok megadása nélkül.

TERMÉKEK
A webáruház árut és szolgáltatást kínál.
A termékek rendeltetése, a honlapon feltüntetett címkék alatt olvashatóak, a gyártó által megadott használati útmutatóban.
Az árlisták és egyéb információk, amelyek olvashatóak a webáruház weboldalán, felhívást jelentenek a szerződéskötéshez, a Polgári Törvénykönyv értelmében, nem jelentik viszont a szolgáltató nyilatkozatát az értékesítés különleges feltételeiről.

ÁRAK
A webáruházban a termékek árai forintban értendők. A termékárak tartalmazzák az összes adót, vámot, bruttóban értendők. A termékár tartalmazza/nem tartalmazza, az Ügyfélhez való kézbesítésnek az árát.
A webáruház fenntartja a jogát a termékárak módosításához, az esetleges ármódosítás nem befolyásolja a módosítás előtt megrendelt termékek árát.

INTERNETES VÁSÁRLÁS
Az internetes vásárlás a webáruház weboldalán a következő lépéseket igényli az Ügyfél részéről.
- termék kiválasztása,
- mennyiség megadása,
- termék hozzáadása kosárba
- személyi adatok beléptetése, beleértve a címet, amely nélkülözhetetlen a megrendelés teljesítéséhez azáltal, hogy bejelentkezik az ügyfélfiókba, ha korábban már bejelentkezett, vagy regisztrál és bejelentkezik az ügyfélfiókba, vagy megfelelő módon kitölti a megrendelő lapot a következő feltételekkel: megadja a kötelező személyi adatokat, cím, e-mail cím, megfelelő mező megjelölésével nyilatkozatot tesz, hogy elolvasta a szabályzatot, ez a nyilatkozat kötelező a megrendeléshez, valamint a webáruház és Ügyfél közötti eladási szerződés megkötéséhez,
- megfelelő mező megjelölésével beleegyezik abba, hogy az Ügyfél személyi adatai bekerülnek a BrigiPix adatbázisába, és feldolgozásra és megosztásra kerülnek más jogalanyokkal, pl.: futárcég, pénzforgalmi szolgáltatók, kizárólag a szerződések teljesítésének a céljából. Ezen nyilatkozat kötelező a megrendeléshez, valamint a webáruház és Ügyfél közötti eladási szerződés megkötéséhez,
- fizetési mód kiválasztása,
- a megrendelt termékek átvételi, vagy szállítási módjának kiválasztása,
- véglegesen megerősíti a kiválasztott termékek vásárlási szándékát az alábbi nyilatkozattal: Megrendelés nyomógombra kattintással,

MEGRENDELÉS
A termékek az év összes napján, 24 órában megrendelhetők a webáruház weboldalán. Azok a megrendelések, amelyek hétköznap 15.00 óra után, szombaton, vasárnap, vagy munkaszüneti napon érkeznek be, a legközelebbi munkanapon kerülnek feldolgozásra.

Amikor az Ügyfél végrehajtja az internetes vásárlást és elküldi a megrendelést a webáruházba, a webáruház megrendelés visszaigazolást küld az ügyfél által megadott e-mail címre. Ez az üzenet tájékoztató jellegű arról, hogy a megrendelés megérkezett a webáruház szerverére.
A megrendelés teljesítése 48 óra termékértékesítés esetén, míg szolgáltatás nyújtás esetén 8 munkanapon belül történik, attól számítva, ha az Ügyfél által kiválasztott fizetési mód, a webáruház bankszámláján lekönyvelésre került, amennyiben a kiválasztott fizetési mód elektronikus banki átutalás, vagy hitelkártyával történő fizetés. Az Ügyfél kívánságára a webáruház ÁFA-s számlát állít ki.

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS KÖTÉSE
Az adásvételi szerződést az Ügyfél által kiválasztott termékekre megkötöttnek kell tekinteni attól a pillanattól, hogy a webáruház elküldi az „”Elküldésre készített/Átvételre kész” e-mailt.
Az adásvételi szerződés kizárólagos Felei csak a webáruház és az Ügyfél.
Az adásvételi szerződés szerves része a jelen Szabályzat.
A megkötött adásvételi szerződés szerves része az elektronikus banki átutalások és a hitelkártyával történő fizetések kezelésével foglalkozó intézmények szabályzatai, és ezek alkalmazandók az adott megrendelés esetén.

A FIZETÉS MÓDJA ÉS KÖLTSÉGE
Attól függően, milyen átvételi vagy szállítási módon választ ki az Ügyfél, a webáruház a következő fizetési módokat fogadja el:
- ha a kiválasztott átvételi, vagy szállítási mód személyes átvétel, készpénz fizetés,
- ha a kiválasztott átvételi mód egyéb átvétel, fizetés elektronikus banki átutalással a webáruház bankszámlájára, vagy hagyományos átutalás a webáruház bankszámlájára,
- minden fizetési mód esetén az Ügyfél köteles egyszerre, teljesen kifizetni a megrendelt termékek ellenértékét, mivel a webáruház nem árul részletre,
- az elektronikus banki átutalás, vagy hagyományos banki átutalás plusz költséget vonhat maga után, amely a tranzakciót kezelő intézet szabályzatában szereplő árjegyzékben van meghatározva, és amely plusz költséget teljes egészében az Ügyfél visel,
- ilyenkor előfordulhat, hogy az Ügyfélnek meg kell adnia a személyes adatait, és meg kell tennie egyéb lépéseket, hogy végrehajthassa az átutalást, valamint nyilatkoznia kell arról, hogy hozzájárul a személyi adatainak a feldolgozásához, a tranzakciót kezelő intézmények szabályai szerint.

Átutalásnál a teljesítés napjának azt a napot kell tekinteni, amikor az összeg lekönyvelésre kerül a webáruház bankszámláján. Amennyiben a megrendeléstől számított webáruház által visszaigazolt megrendeléstől számított 8 napon belül a megrendelés ellenértéke nem érkezett meg a bankszámlára, a webáruház az Ügyfél megadott e-mail címére küld egy kérést, az átutalás visszaigazolása céljából. Ezen időpont a teljesítés határidejét meghosszabbítja. Amennyiben a visszaigazolás a szolgáltatás nyújtásról, termékértékesítésről nem érkezik meg határidőn belül, a webáruház jogosult elállni a szerződéstől, amelyet írásban, elektronikusan küld meg az Ügyfél részére.

ÁTVÉTEL, VAGY SZÁLLÍTÁS MÓDJA, KÖLTSÉGE
Az Ügyfél választhat az alábbi átvételi vagy szállítási módok közül:
- személyes átvétel a webáruház címén, vagy postai utánvéttel, csomagküldő szolgálat,
- személyes átvétel hétfőtől-péntekig, előzetes egyeztetés alapján.
- postai utánvéttel, vagy GLS csomagküldő szolgálat által történhet az átvétel, illetve az ügyfél e-mail címére,

ÜGYFELEK SZERZŐDÉSTŐL VALÓ ELÁLLÁSI JOGA
Az egyéni Ügyfél elállhat a webáruházzal kötött szerződéstől ok megadása nélkül azzal, hogy megfelelő írásbeli nyilatkozatot nyújt be 10 napon belül, a termékek kézhezvételétől számítva. A határidő betartásához elég elküldeni a nyilatkozatot, a határidő lejárta előtt.

Az elállási jog gyakorlása nem jár pénzösszeg fizetésével.
Abban az esetben, ha az Ügyfél eláll a szerződéstől, köteles visszaküldeni a terméket változatlan állapotban. A termékek visszaküldése nem később, mint 14 napon belül kell, hogy megtörténjen, a szerződés elállásról szóló nyilatkozat benyújtásától számítva. A visszaküldés költsége az Ügyfelet terheli.
Ha az Ügyfél kiegyenlítette a termék ellenértékét, a webáruház visszafizeti az összeget haladéktalanul, de nem később, mint 14 nap, a szerződés elállásról szóló nyilatkozat kézhezvételétől számítva.

GARANCIA ÉS REKLAMÁCIÓ
Ha az Ügyfél megállapítja, hogy a termék nem felel meg a szerződésnek, az Ügyfélnek joga van benyújtani webáruház felé garancia igényét, a következő feltételekkel:
- reklamáció keretében az ügyfél igényelheti a termék díjmentes javítását, vagy amennyiben az lehetséges, új termékre való kicserélését,
- ha a javítás, vagy a csere lehetetlen, vagy túl költséges, vagy a webáruház nem tudja teljesíteni az igényt a megfelelő időben, vagy abban az esetben, amikor a javítás, vagy a csere jelentős kellemetlenséget jelentene a webáruház számára, az egyéni Ügyfélnek joga van követelni a megfelelő árcsökkentést, vagy elállni a szerződéstől.
A szavatossági, jótállási jogokat a 2013. évi V. törvény tartalmazza.

Abban az esetben, amikor az egyéni ügyfél megállapítja, hogy a termék nem felel meg a szerződésnek, az egyéni Ügyfél jelen szabályzatban meghatározott levelezési vagy értesítési címén visszaküldi a terméket, amelyhez mellékelni kell az aláírt reklamációs nyilatkozatot, amely a következőket tartalmazza:
- egyéni Ügyfél személyi adatai,
- szerződés azonosító információi,
- a megállapított hiba, szavatosság, egyéb ok leírása,
- mikor történt a hiba, szavatosság, egyéb ok megállapítása, és az Ügyfél kérésének pontos meghatározása,
- annak meghatározása, hogy az egyéni Ügyfél, milyen módon kíván tájékoztatást kapni a webáruháztól reklamációjára vonatkozóan, telefon, e-mail, írás, stb.
- a webáruház legkésőbb 14 napon belül válaszol az Ügyfélnek, az Ügyfél által kiválasztott módon, és tájékoztatja a további lépésekről,
- amennyiben elfogadja a reklamációt, kicserélni az árut teljes értékű árura. Ha a csere nem lehetséges, a webáruház visszaadja az áru ellenértékét 7, azaz: hét munkanapon belül.
- az Ügyfél jogait részletesen a 2013. évi V. törvény és a 2001. évi CVIII törvény határozza meg.
ADATVÉDELEM
A webáruház az Ügyfelek személyes adatainak adminisztrálása során az adatvédelemről szóló ………….. értelmében …………..
A webáruház Ügyfelei önkéntesen adják meg a személyi adataikat, az alábbiak egyikén:
a.) egy alkalommal történő adatrögzítés esetén a megrendelési űrlap kitöltésével és esetleg a fizetéssel kapcsolatos űrlap kitöltésével, amely kapcsolódik az elektronikus banki átutaláshoz, vagy hitelkártyával történő fizetéshez,
b.) állandó adatrögzítés a webáruház weboldalán történő regisztrációval, ügyfél fiók létrehozásával. A webáruház tárolja, feldolgozza és harmadik jogalany rendelkezésére bocsátja az Ügyfél személyi adatait, kizárólag a szerződést teljesítése körében, egy alkalommal történő adatrögzítésről van szó az alábbi feltételekkel:
c.) Az egy alkalommal történő adatrögzítés esetén kötelező az Ügyfél hozzájárulása az adatai tárolására, és feldolgozására, a szerződés teljesítése céljából. A szerződés teljesítése után, a webáruház jogosult csak azoknak a személyi adatoknak a tárolására és feldolgozására, amelyekre szüksége van a szolgáltatás elszámolásához, a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos követelések érvényesítéséhez, a szolgáltatásra nem jogosult igénybevétel tisztázásához. Ha az említett körülmény megszűnik, a webáruház törli az Ügyfél személyi adatait. A webáruház tárolja, feldolgozza és harmadik jogalany rendelkezésére bocsátja az Ügyfél személyi adatait a szerződés teljesítése körében, ha az Ügyfél állandó adatrögzítéséről van szó, a következő feltételekkel:
- az adatok rögzítése kötelező hozzájárulással jár, ha az adatok elmentésre kerülnek a BrigiPix adatbázisában, aki felhasználhatja a szerződések teljesítése és a webáruház weboldala használata céljából. Az Ügyfélnek mindenkor joga van az adatokat pótolni, frissíteni, javítani, valamint igényelheti a személyi adatok feldolgozásának megszüntetését, személyi adatok törlését, ha nem teljes, nem valós, nem aktuális, vagy a törvény megszegésével kerültek begyűjtésre, vagy a továbbiakban már nincs szükség rájuk. Ezzel kapcsolatos nyilatkozatot a webáruház e-mail címére kell küldeni. A webáruház nem vállal felelősséget az Ügyfél által megadott hamis személyi adatokért.

A WEBÁRUHÁZ ÁLTAL ALKALMAZOTT VÉDELEM
A webáruház védelmet nyújt az Ügyfelek által a webáruház oldalára beléptetett adatok számára. Hitelkártyával történő tranzakció hitelesítése, az adatátvitel titkosított és biztonságos kapcsolattal történik végrehajtásra. Elektronikus banki átutalás esetén a tranzakció az Ügyfél számláját kezelő bank elektronikus banki interfészen keresztül történik, a bank által megadott védelmi eszközök segítségével.

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK
A webáruház tevékenységére, valamint az Ügyfelek, valamint a webáruház által kötött adásvételi szerződésekre a magyar jogszabályok a hatályosak.
A szabályzat rendelkezéseit az érvényes jogszabályoknak megfelelően kell értelmezni. Ha a szabályzat bármelyik rendelkezése érvényét veszti, a szabályzat többi rendelkezése továbbra is érvényes, hacsak a körülményekből adódóan a már érvénytelen rendelkezések nélkül az Ügyfél, és a webáruház között nem jött volna létre.
Jelen szabályzat a felek közötti megállapodás szerves részei.
A webáruház fenntartja a szabályzatban foglaltak teljes, vagy részbeni megváltoztatását.
A webáruház a weboldalon közli az információt a szabályzat módosításáról.
A szabályzat módosítás hatályba lépése előtt beérkezett megrendelések a korábbi, a megrendelés napján érvényes rendelkezések szerint kerülnek teljesítésre.

A webáruház működése során hatályos jogszabályok 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről, 1997. évi CXLV törvény fogyasztóvédelemről, 2001. évi CVIII. törvény kereskedelmi szolgáltatók, valamint fogyasztók és vállalkozók közötti szerződés részletes szabályai.
2011. évi CXII. az információs önrendelkezés jogról és az információs szabadságról, a 2001. évi CVIII törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet fogyasztói tájékoztató.